Інноваційний шлях розвитку економіки України - Патон, Б. (Вісник НАН України, 2001)
15 листопада 2000 року на базі Національного університету України «КПІ» відбулася наукова конференція «Україна на порозі ХХІ століття: уроки реформ та стратегія розвитку». На ній виступили Президент України Л. Д. Кучма, Голова Верховної Ради І. С. Плющ, Прем'єр-міністр В. А. Ющенко, президент Національної академії наук Б. Є. Патон, ряд інших учених. Виступ Президента України опубліковано у пресі. Ми починаємо друкувати виступи науковців на цій конференції. Передусім пропонуємо п'ять доповідей з вузлових проблем, пов'язаних з реформуванням економіки.