Фізика плазми сьогодні (Міжнародний конгрес з фізики плазми-2000 і 13 Міжнародна (київська) конференція з теорії плазми (Квебек-сіті (Канада), 23-27 жовтня 2000 р.)) - Загородній, А. (Вісник НАН України, 2001)
Цей Міжнародний конгрес з фізики плазми об'єднав 13-у міжнародну (київську) конференцію з теорії плазми, 13-й Міжнародний конгрес з хвиль та нестійкостей у плазмі та 42-і щорічні збори Відділення фізики плазми Американського фізичного товариства.