Уроки Чорнобиля: проблеми об'єкта "Укриття" - Боровой, О.; Бар'яхтар, В.; Кухар, В. (Вісник НАН України, 2001)
У цій публікації автори оцінюють деякі з тих заходів, зокрема аналізують усі обставини, пов'язані із
спорудженням об'єкта «Укриття», що закрив зруйнований 4-й блок. Такий аналіз має принципово важливе
значення. Сьогодні він став можливим, оскільки вже зібрано досить повну інформацію, яка дає змогу більш-
менш ґрунтовно оцінити все здійснене за 15 постчорнобильських років. А це допоможе внести ясність у
питання, відносно яких досі існує багато спекуляцій.