Український фольклор на сторінках «Наукового збірника Музею української культури у Свиднику» - Лісова, О.М. (Слов’янський світ, 2014)
У статті розглянуто публікації та дослідження з українського фольклору на сторінках відомого у світі періодичного видання – «Наукового збірника Музею української культури у Свиднику», що виходить у Словаччині. Висвітлено його основну тематику та проблематику, розглянуто персоналії авторів. Крім того, з’ясовано актуальність публікацій Збірника та його місце в сучасній українській науці. В статье рассмотрены публикации и исследования украинского фольклора на страницах известного в мире периодического издания – «Научного сборника Музея украинской культуры в Свиднике», который издается в Словакии. Освещена его основная тематика и проблематика, рассмотрены персоналии авторов. Кроме того, установлена актуальность публикаций Сборника и его место в современной украинской науке. The article describes the publications and researches of Ukrainian folklore on the pages of the world's famous periodical – «Th e Scientifi c digest of the Museum of Ukrainian Culture in Svidnik», which is issued in Slovakia. Its basic topics and issues are revealed, the personalities of the authors are considered. Th e publications relevance in the digest and its place in modern Ukrainian science are discovered in the article.