In memoriаm – Віктор Михайлович Гацак - Микитенко, О.О. (Слов’янський світ, 2014)
Не стало Віктора Михайловича Гацака. Пішла з життя людина великого серця, всесвітньо відомий науковець, без імені якого неможливо уявити собі розвиток слов’янської фольклористики другої половини ХХ – початку ХХІ ст.