Данило Нарбут: портрет на тлі епохи - Спіркіна, О.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Розглянуто життєвий та творчий шлях видатного українського художника Данила
Нарбута, сина знаменитого графіка Георгія Нарбута. Особливо підкреслено патріо-
тизм митця, його любов до рідного краю, історичної спадщини нашого народу,
традицій та звичаїв українців. Показано неймовірну працьовитість і талант корифея
черкаської творчої інтелігенції. Рассмотрен жизненный и творческий путь известного украинского художника
Данила Нарбута, сына знаменитого графика Георгия Нарбута. Особенно подчеркнут
патриотизм мастера, его любовь к родному краю, историческому наследию нашего
народа, традициям и обычаям украинцев. Показано невероятное трудолюбие и
талант корифея черкасской творческой интеллигенции. It is devoted to the course of life and the career of the well-known Ukrainian artist Danylo
Narbut, the son of the famous graphic artist Georgij Narbut. Especially it is underlined the
master’s patriotism, his love to the native land, the historical heritage of our nation, the
Ukrainians’ traditions and customs. It is shown the unbelievable zeal and talent of the leading
figure of the Cherkasy creative intelligentsia.