Склад і зміст родинного фонду Симиренків: його наукове і практичне значення - Карпенко, В.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
У статті досліджено особовий фонд родини Симиренків, що зберігається в
Державному архіві Черкаської області. З особового фонду досліджено великий комплекс
документів, що представляють надзвичайно багатий джерельний та історіографічний
матеріал, у якому відображені як сторінки історії рідного краю, так і України в цілому. У
результаті було з’ясовано, що родина Симиренків зробила великий внесок у науковий,
економічний та соціальний розвиток України. В статье исследованы личный фонд семьи Симиренко, хранящейся в Госу-
дарственном архиве Черкасской области. С личного фонда исследованый большой
комплекс документов, представляющих чрезвычайно богатый фактический и
историографический материал, в котором отражены как страницы истории родного
края, так и Украине в целом.
В результате было выяснено, что семья внесла большой вклад в научное,
экономическое и социальное развитие Украины. In the article the personal fund family Symyrenka stored in the State Archives of Cherkasy region was investigated. From the personal fund it was explored a large variety of documents that have extremely rich factual and historiographical materials, which reflects the history of the native territory and Ukraine as a whole. As a result, it was found that the family has made a great contribution to the scientific, economic and social development of Ukraine.