Визначення пріоритетних архівних установ у дослідженні історії суднобудування України наприкінці XVIII – на початку ХХ ст - Рижева, Н.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Привернуто увагу до державних архівних установ, що зберігають документи з історії суднобудування. Зроблено спробу виділити найбільш перспективні для майбутніх дослідників фонди та систематизувати накопичений у них документальний матеріал за предметно-тематичним спрямуванням. Обращено внимание на государственные архивные учреждения, которые сохраняют документы по истории судостроения. Сделана попытка выделить наиболее перспективные для будущих исследователей фонды и систематизировать накопленный в них документальный материал по предметно-тематической направленности. The article draws attention to the state archival institutions, which retain the documents about the history of shipbuilding. Was made an attempt to identify the most promising for the future researchers funds and to systematize accumulated there documentary material on the subject-thematic focus.