Фонди Центрального державного архіву вищих органів влади і управління України як джерело вивчення російсько-українських відносин у період становлення тоталітарної держави - Сокирська, В.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Уперше досліджено джерельну базу Центрального державного архіву вищих органів
влади і управління України під кутом зору її нового прочитання стосовно російсько-
українських відносин з метою творення справді наукової концепції історії взаємовідносин
Російської Соціалістичної Федеративної Радянської Республіки і Української Соціалісти-
чної Радянської Республіки. Використано фонди Всеукраїнського Центрального
Виконавчого Комітету, Ради Народних Комісарів та Постійного представництва УСРР
при уряді СРСР, що є найбільш репрезентативними з означеної проблеми. Впервые исследованы документальные материалы Центрального государственного архива высших органов власти и управления Украины с точки зрения ее нового
прочтения относительно российско-украинских отношений в целях создания подлинно научной концепции истории взаимоотношений Российской Социалистической Федеративной Советской Республики и Украинской Социалистической Советской Республики. Использованы фонды Всеукраинского Центрального Исполнительного Комитета, Совета Народных Комиссаров и Постоянного представительства УССР при правительстве СССР, являющиеся наиболее репрезентативными в данной проблеме. The analysis source base of the Central State Archive of higher authorities of Ukraine and
the angle of her new reading on the Russian-Ukrainian relations to creating a truly scientific
conception of the history of relations between the Russian Socialist Federal Soviet Republic and
the Ukrainian Soviet Socialist Republic. Funds are used Ukrainian Central Executive
Committee, the Council of People’s Commissars of USSR and the Permanent Mission of the
Soviet government that is most representative of the abovementioned problem.