Джерела до вивчення шляхти Рівненського повіту Волинської губернії кінця XVIII – початку ХХ століть (за матеріалами Державного архіву Рівненської області) - Якимчук, О.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Охарактеризовано та введено до наукового обігу джерела щодо вивчення шляхти
Рівненського повіту Волинської губернії кінця XVIII – початку ХХ століть, які
зберігаються у фондах Державного архіву Рівненської області. Актуальність даної
публікації зумовлена відсутністю до цього часу комплексного дослідження шляхти
Рівненського повіту, а відтак і невивченістю джерел, які висвітлюють життя польської
аристократії. Охарактеризованы и введены в научный оборот источники к изучению шляхты
Ровенского уезда Волынской губернии конца XVIII – начала ХХ веков, хранящиеся в
фондах Государственного архива Ровенской области. Актуальность данной
публикации обусловлена отсутствием к этому времени комплексного исследования
шляхты Ровенского уезда, а следовательно и не изученностью источников, которые
отображают жизнь польской аристократии. In article are characterized and the sources to study of the szlachta (the gentry) of the Rivne
district Volynsk province at the end of the 18th – beginning of the 20th century are entered to the
scientific reference (manipulation) which are kept in funds of State archive of the Rivne oblast. A
urgency of the given publication caused by absence before this time of complex research the
szlachta of the Rivne district, and by that remain unexplored and source, which cover life of the
Polish aristocracy.