Микола Бушин: людина, вчений, учитель - Чубіна, Т.Д. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Охарактеризовано життєвий шлях Миколи Івановича Бушина – людини, яка внесла
вагомий вклад у розвиток української історичної школи, підготувала цілу плеяду
молодих учених-істориків, започаткувала серію краєзнавчих досліджень, виховала не
одне покоління студентської молоді. Охарактеризовано жизненный путь Николая Ивановича Бушина – человека, который
внес огромный вклад в развитие украинской исторической школы, подготовил целую
плеяду молодых ученых-историков, положил начало серии краеведческих исследований,
воспитал не одно поколение студенческой молодежи. This article is devoted to Mykola Ivanovych Buschyn’s course of life – the person who made
an outstanding contribution to the development of the Ukrainian historical school, trained the
whole pleiad of young scientists-historians, gave rise to a number of local history researches
and educated not one generation of student’s youth.