Проблема міграції з українських етнічних земель до Аргентини у вітчизняній історіографії - Погромський, В.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
У статті проаналізовано стан наукової розробки у вітчизняній літературі питань,
пов’язаних з процесами еміграції з етнічних українських земель до Аргентини.
Розглядаються періоди історіографічних досліджень. Характеризується ступінь
дослідженості проблеми у вітчизняній науці в різних періодах наукових пошуків. В статье проанализировано состояние научной разработки в отечественной
литературе вопросов, связанных с процессами эмиграции из украинских этнических
земель в Аргентину. Рассматриваются периоды историографических исследований.
Характеризуется уровень изученности проблемы в отечественной науке в различные
периоды научных изысканий. The article examines the state of development of the processes of emigration from the ethnic
Ukrainian lands to Argentina in the domestic literature. The periods of the historical research are
considered. The degree of research of problem during different periods is characterized.