Духовні традиції родини Харитоненків - Гайдай, О.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Проаналізовано вплив діяльності родини Харитоненків на становлення, збереження
та розвиток духовних традицій українського суспільства середини ХІХ – початку ХХ ст. Проанализировано влияние деятельности семьи Харитоненко на становление,
сохранение и развитие духовных традиций украинского общества середины ХІХ –
начала ХХ в. The author analyses influence of activity of Kharytonenko’s family on becoming, maintenance and
development of spiritual traditions of Ukrainian society of middle of ХІХ – to beginning of ХХ of
century.