Здійснення адміністративно-територіальних реформ у місцях компактного проживання німців Криму в 20-30-х роках ХХ ст. - Задерейчук, І.П. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Статтю присвячено вивченню національної політики більшовиків у Криму на
прикладі німців. Розкрито історію формування національних районів і селищних рад.
Окремо розглянуто проведення більшовиками кадрової політики, динаміку розширення
мережі національних сільських рад, проблеми переведення діловодства на німецьку
мову. Показано, як сприймали німці національну політику радянської влади. Статья посвящена изучению национальной политики большевиков в Крыму на
примере немцев. Раскрыта история формирования национальных районов и сельских
советов. Отдельно рассмотрено проведение большевиками кадровой политики,
динамику расширения сети национальных сельских советов, проблемы перевода
делопроизводства на немецкий язык. Показано, как воспринимали немцы национальную
политику советской власти. The article is devoted to the study of the national policy of the Bolsheviks in the Crimea on
the example of the Germans. Reveals the history of the formation of national and rural councils.
Separately, the Bolsheviks considered the holding of personnel policy, the dynamics of the
expanding network of national rural councils, the problems associated with the transfer of
proceedings in the German language. We show how Germans perceive the national policy of
Soviet power.