Російська православна церква як знаряддя утвердження моноконфесійності Закарпаття (повоєнні роки) - Капітан, Л. І. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Висвітлено заходи радянської влади, які здійснювались для утвердження
моноконфесійності в повоєнному Закарпатті. Розкрито роль РПЦ, її ієрархів у
пропагандистському забезпеченні усунення греко-католицької церкви з духовного
життя краю. Освещены мероприятия советской власти, которые осуществлялись для
утверждения моноконфесcиональности в послевоенном Закарпатье. Раскрыто роль
РПЦ, ее иерархов в пропагандистском обеспечении устранения греко-католической
церкви из духовной жизни края. The events of soviet power carried out for establishing monoconfessions in post-war
Transcarpathia are elucidated. The author reveals the role of the Russian orthodox church, its
hierarchs in agitation providing of abolishing the Greek Catholic church from the spiritual life of
the district.