Етнічний склад сільського населення України на початку ХХІ ст. - Скляр, В.М.; Тверитникова, О.Є. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Досліджено етнічний склад сільського населення України на основі аналізу матеріалів
перепису 2001 року. Визначено особливості територіального розміщення в Україні
всього сільського населення, українців та представників окремих етнічних меншинних
груп. Встановлено рівень частки українців та етнічних меншин серед сільського
населення, з урахуванням територіальних відмінностей. Исследовано этнический состав сельского населения Украины на основе анализа
материалов переписи 2001 года. Определены особенности территориального размещения
в Украине всего сельского населения, украинцев и представителей отдельных
этнических меньшинств. Установлен уровень удельного веса украинцев и этнических
меньшинств в составе сельского населения, с учетом территориальных отличий. Article is devoted to the ethnic composition of rural population in Ukraine based on analysis
of 2001 census material. The features of total rural population distribution in Ukraine, Ukrainians
and members of certain ethnic minority groups were defined. A share of Ukrainians and ethnic
minorities among the rural population were set, taking into account territory differences.