«Схід» та «Захід» у науковій проблематиці представників краківської історичної школи - Сінкевич, Є.Г. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Цивілізаційні орієнтири впродовж багатьох десятиліть і навіть століть є предметом дискусії в середовищі російської, української і польської політичної та наукової думки. У статті здійснено спробу проаналізувати погляди представників краківської історичної школи на проблему «Сходу» і «Заходу». В течение многих десятилетий и столетий проблема «Востока» и «Запада» есть предметом дискуссий в среде российской, украинской и польской политической и научной мысли. В статье осуществлено попытку проанализировать взгляды представителей краковской исторической школы на проблему «Востока» и «Запада». For many decades and even centuries civilizational landmarks are the subject of debate among Russian, Ukrainian and Polish political and scholarly opinions. In the article is made an attempt to analyse the views of Krakow historical school representatives on the problem of East and West.