Джерела до історії консульських установ іноземних держав на Півдні України (кінець XVIII – початок ХХ ст.) - Вовчук, Л.А. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Розкрито основні джерела, які використовуються при дослідженні та аналізі
становлення, розвитку та функціонування консульських установ іноземних держав на
Півдні України наприкінці ХVIII – на початку ХХ століть. Новизна даної тематики
полягає у тому, що сьогодні взагалі відсутнє яке-небудь дослідження, присвячене
даному питанню. Раскрыто основные источники, которые используются при исследовании и анализе
становления, развития и функционирования консульских представительств иностранных
государств на Юге Украины конца ХVIII – начала ХХ веков. Новизна данной тематики
состоит в том, что сегодня вообще отсутствует какое-либо исследование,
посвященное данному вопросу. Article reveals the basic sources that are using in the research and analysis of the
development and function of the foreign states’ consular institutions in the South of Ukraine of
end ХVIII – beginning of XX centuries. The novelty of this theme is that today even absent any
study on this issue.