Ефективність товарного ринку – відтворювальний підхід до визначення та вимірювання - Лисюк, В.М. (Економічні інновації, 2014)
У статті представлена аргументована авторська концепція щодо визначення: поняття. економічної сутності та кількісного вимірювання показників ефективності та ефекту товарного ринку. При цьому авторська концепція базується на відтворювальній спроможності ринку, тобто його спроможності генерувати і накопичувати відтворювальні ресурси та спрямовувати їх на активізацію відтворювальних процесів на ринку. The article presents the author's reasoned concept for determining: the concept. the economic substance and quantitative measurement of the effectiveness and effects of the commodity market. At the same time author's concept is based on the reproductive capacity of market is its ability to generate and accumulate reproductive resources and to direct them to enhance reproductive processes in the market.