Інститут адміністративних послуг в забезпеченні економіко-екологічної безпеки природокористування - Мартієнко, А.І. (Економічні інновації, 2014)
Визначено сутність адміністративних послуг у сфері природокористування, їх специфічні особливості та принципи здійснення, надано укрупнений перелік адміністративних послуг у сфері природокористування, проаналізовано регламент надання дозволу на спеціальне водокористування (у разі використання води водних об’єктів загальнодержавного значення), визначено складові частини, що впливають на якість надання адміністративних послуг: організаційно-управлінські структури, трансакції та трансакційні витрати, реальність лімітів та нормативів природокористування. The essence of administrative services in the environmental sphere, their specific characteristics and principles of execution are defined, given the enlarged list of administrative services in the field of environmental management, analyzed rules permit for special use of water (if using water of water bodies of national importance), identified components affecting the quality of administrative services: organizational and administrative structures, the transaction and the transaction costs , the reality of limits and standards of environmental usage.