Книга українця, перекладена з німецької - Баранський, П.; Доценко, Л. (Вісник НАН України, 2001)
Рецензія на книгу: Смакула Олександр. Монокристали: вирощування, виготовлення та застосування. - К.: Рада, 2000. - 428 с. Пер. з німецької.