Пам'яті В. І. Трефілова (Вісник НАН України, 2001)
14 квітня після тяжкої хвороби передчасно пішов з життя визначний український учений-
фізик і матеріалознавець, член Президії НАН України, директор Інституту проблем
матеріалознавства академік НАН України Віктор Іванович Трефілов.