Теоретичні основи реформування організаційно-управлінської системи природокористування в Україні в контексті сучасних викликів - Рассадникова, С.І. (Економічні інновації, 2014)
В статті досліджено теоретичні засади реформування сучасної організаційно-управлінській системі природокористування в Україні, виявлено основні проблеми та стан управлінської системи, розглянуто сутність функції організації та визначена система організації управління природокористуванням. Розроблено теоретична модель організації охорони довкілля, ресурсокористування, забезпечення ресурсно-екологічної безпеки в організаційно-управлінської системі природокористування та напрями її реформування. The article investigated the theoretical basis for reforming of modern organizational and management system of environmental management in Ukraine, the basic problem, and state management system, the essence of the organization and functions provided system of environmental management. Developed the theoretical model of environmental protection, natural resource, providing resource and environmental safety in organizational and management system of environmental management and direction of reform.