Напівпровідникові гетероструктури - Алфьоров, Ж. (Вісник НАН України, 2001)
20 лютого цього року в Києві перед великою науковою аудиторією виступив з нобелівською лекцією відомий російський фізик академік Жорес Іванович Алфьоров, який разом з американцями Г. Кремером і Д. Кілбі став лауреатом Нобелівської премії з фізики 2000 р. Фізикою напівпровідників і квантовою електронікою вчений займається вже 40 років. Нині він є віце-президентом РАН і очолює Санкт- Петербурзький фізико-технічний інститут ім. А. Ф. Іоффе. Друкуємо прочитану в Києві нобелівську лекцію Ж. І. Алфьорова з незначними скороченнями.