Гуманітаризація науки чи її криза? - Габович, О. (Вісник НАН України, 2001)
Багато українських учених, здебільшого фізиків, у пресі та у виступах на сесіях Загальних
зборів Національної академії наук неодноразово аналізували різні аспекти нашого
громадського і наукового життя, так чи інакше пов'язані з нечуваним занепадом донедавна
розвиненої науково-освітянської системи. Автор цієї статті розглядає ситуацію, що
склалася, у взаємозв'язку багатьох її складових, намагаючись простежити джерела кризи і
окреслити шляхи виходу з неї.