Ресурси мінерально-сировинного комплексу України - Красножон, М.; Лебідь, М.; Паталаха, Є. (Вісник НАН України, 2001)
На перехідному етапі розвитку економіки України (від планової до ринкової з одночасним подоланням наслідків тяжкої кризи) принципового значення набуває ефективне використання головних природних багатств, одним з яких є наші надра. Адже добре відомо, що Україна належить до небагатьох держав світу, забезпечених власними природними ресурсами, причому йдеться про переважну більшість необхідних корисних копалин. Однак поки що ми маємо підстави говорити саме про ресурси, тобто не стільки про вже розвідані поклади, скільки про потенційні запаси, наявність яких обґрунтовано прогнозується на нашій території. Активізувати ці ресурси, визначивши конкретні родовища і організувавши їх розробку, — надзвичайно актуальне завдання.