У пошуках "зони здоров'я" (Становлення біоекомедицини) - Гриценко, В.; Вовк, М.; Котова, А. (Вісник НАН України, 2001)
Потреба в узагальненні і систематизації сучасних уявлень про здоров'я людини зумовила формування нового міждисциплінарного наукового напряму — біоекомедицини. Це не випадкове об'єднання біології, екології і медицини, а новий комплексний підхід до вивчення взаємовпливу і взаємозв'язку знань, нагромаджених у цих науках і спрямованих на досягнення однієї мети — збереження здоров'я людини.