Структура та властивості сітчастого полі(бісфенол А) ціанурату, модифікованого олігоізопрендіацилгідразоном метилетилкетону - Файнлейб, О.М.; Григор’єва, О.П. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Досліджено модифікацію сітчастого поліціанурату реакційноздатним дієновим каучуком з ацилгідразонними кінцевими групами. За допомогою методу ІЧ-спектроскопії та визначення вмісту гель-фракції синтезованих полімерів встановлено, що при формуванні поліціануратної сітки з диціанового естеру бісфенолу А за присутності вищеназваного каучуку останній хімічно вбудовується у структуру сітки. Використовуючи методи динамічного механічного термічного аналізу, диференційної сканувальної калориметрії та світлової електронної мікроскопії, досліджено фазову структуру і морфологію модифікованих поліціануратів. Исследована модификация сетчатого полицианурата реакционноспособным диеновым каучукомс ацилгидразоновыми концевыми группами. Методом ИК-спектроскопии и определением содержания гель-фракции синтезированных полимеров установлено, что при формированииполициануратной сетки из дицианового эфира бисфенола А в присутствии выше названногокаучука последний химически встраивается в структуру сетки. Методами ДМТА, ДСК и СЭМ исследована фазовая структура и морфология модифицированных полициануратов. Modification of polycyanurate network by reactive rubbers terminated with acylhydrazone end groups was studied. It has been established by using IR-spectroscopy and gel fraction content determination that at polycyanurate network formation from dicyanate ester of bisphenol A in the presence of above mentioned rubber, the latter is incorporated chemically into the network structure. Phase structure and morphology of the modified polycyanurates were studied by using DMTA, DSC and SEM techniques.