Алгоритм отримання комбінованого розв'язку за даними сучасних методів космічної геодезії - Литвиненко, М.О. (Кинематика и физика небесных тел, 2009)
Запропоновано метод отримання спільного розв’язку за результатами спостережень сучасних методів космічної геодезії. Розроблений метод базується на поєднанні нормальних рівнянь, отриманихпісля вторинної обробки РНДБ-, GPS- чи ЛЛС-спостережень, а також інформації про локальні прив’язки для станцій колокації. Розглянуто застосування методу на прикладі комбінації GPS- таРНДБ-спостережень геодезичного експерименту CONT02. Предложен метод получения комбинированого решения по результатам наблюдений методов современной космической геодезии. Разработанный метод основывается на объединении нормальных уравнений, полученных после вторичной обработки РСДБ-, GPS- или ЛЛС-наблюдений, а также информации о локальных привязках для станций коллокации. Рассмотрено применение метода на примере комбинации GPS-и РСДБ-наблюдений геодезического эксперимента CONT02. A combination method for VLBI, GPS and SLR observations is presented. The method is based on the combination of normal equation systems provided by analysis centres and of local ties information for sites with collocated techniques. The combined solution for CONT02 geodesy experiment is considered.