Леонід Сидорович Паламарчук (1922-1995) - Симоненко, Л. (Лексикографічний бюлетень, 2005)
Заслужений діяч науки УРСР, Лауреат Державної премії СРСР та Державної премії УРСР в галузі науки і техніки, Державної премії УРСР ім. Т.Шевченка, доктор філологічних наук, професор Леонід Сидорович Паламарчук народився 9.08.1922 року в с. Мусіївка Вчорайшенського (тепер Ружинського) району Житомирської області в родині сільських учителів.