Параметризована база даних як інструмент дослідження корпусу текстів - Зубань, О. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
Розвиток теорії і практики прикладної лінгвістики, зокрема методів комп'ютерного
моделювання, дозволили по-новому сформулювати лексикографічне завдання, а саме – створення автоматизованої системи лінгвістичного аналізу тексту. Структура цієї системи базується на модульно-словниковій ідеології: системно-структурні відношення одиниць кожного рівня мовної системи представлені в окремому модулі: фонетичному, морфемному, словотвірному, морфологічному, синтаксичному, семантичному.