Ступені порівняння прикметників і прислівників. синтез і розпізнавання в тексті парадигматичних класів англійських прикметників та прислівників - Дембіцький, В. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
Стаття присвячена проблемі комп’ютерного оброблення письмових текстів,
зокрема морфологічного аналізуі. Автор пропонує програму, яка, керуючись правилами утворення ступенів порівняння, автоматично утворює їх для відібраних з англо- українського навчального словника прикметників та прислівників. Наступний модуль програми дозволяє виділити прикметники та прислівники у тексті, а також пояснює ступінь порівняння знайденого слова.