Термомеханічні властивості епоксиалюмофосфатних композицій, наповнених гідроксидом алюмінію - Лебедєв, Є.В.; Шандрук, М.І.; Зінченко, О.В.; Мамуня, Є.П.; Юрженко, М.В. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Показано,що термомеханічні та структурно-молекулярні параметри епоксиалюмофосфатних композицій, одержаних взаємодією епоксидної смоли ЕД-20 із отверджувачем (кислим алюмофосфатом) за наявності наповнювача (гідроксиду алюмінію), залежать від вмісту отверджувача та наповнювача. Показано, что термомеханические и структурно-молекулярные параметры эпоксиалюмофосфатных компорзиций , полученных взаимодействием эпоксиднлй смолы ЭД-20 с отвердителем (кислым алюмофосфатом) в присутствии наполнителя (гидроксида алюминия) зависят от содержания отвердителя и наполнителя. It has been shown that the thermomechanical and structural-molecular parameters of epoxyalumophosphate composites which were obtained by interaction epoxy resin ED-20 with hardener (acid alumophosphate) in the presence of filler (aluminium hydroxide) depend on content of hardener and filler