Контамінація як структурно-семантичний спосіб трансформації фразеологічних одиниць (на матеріалі перекладів Миколи Лукаша) - Цимбалюк-Скопненко, Т. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті проаналізовано специфіку фразеологічної контамінації у творчій спадщині
відомого вітчизняного перекладача Миколи Лукаша, установлено особливості
схрещування різних частин фразеологізмів на тлі традиційно вживаної фразеологічної
одиниці в перекладних поетичних і прозових текстах.