Вплив природи дисперсних наповнювачів на структуру, теплофізичні властивості та електропровідність композитів на основі епоксидної смоли - Віленський, В.О.; Демченко, В.Л. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
За допомогою методів рентгенографії, FTIR-спектроскопії та ДСК досліджено композити на основі епоксидної смоли та дисперсних наповнювачів. Установлено формування структури композитів за координаційним та епітаксіальним механізмами. Кристалічна фаза композитів, створювана за умов збільшення концентрації наповнювачів та обмеженого об'єму хімічної сітки, набуває властивостей поліморфізму. С применением методов рентгенографии, FTIR-спектроскопии и ДСК исследованы композиты на основе эпоксидной смолы и дисперсных наполнителей. Установлено формирование структуры композитов по координационному и эпитаксиальному механизмам. Кристаллическая фаза композитов, образующаяся в условиях увеличения концентрации наполнителей и ограниченного объема химической сетки, приобретает свойства полиморфизма. We had used methods of rontgenography, FTIR-spectroscopy and DSC for study of composites on base of epoxy resin and dispersal fillers. Composites structure formation on coordinating and epitaxial gearing was determined. Crystalline phases of composites, which nascent in conditions increase of fillers concentration and bounded volume of chemical network gain properties to polymorphism.