Концепція і принципи укладання “Словника української жестової мови глухих” - Тищенко, О. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
Актуальність лексикографічної параметризації жестової мови глухих, загальні засади створення „Словника української жестової мови глухих" (далі – Словник), принципи добору фактичного матеріалу до Словника на основі корпусу жестової мови глухих ми розробили раніше див. [10; 17 ]. У цій статті пропонуємо детальніше окреслені концепцію та принципи укладання Словника на основі сучасного вітчизняного й світового лексикографічного досвіду в галузі вербальної мови [9] , мови тіла (кінестетики) 6 та жестової мови глухих [5; 2; 4; 7; 8;19; 13].