Модифікування поверхні флуоровмісних мембран УФ-ініційованою прищепленою полімеризацією N-вінілпіролідону - Горобець, А.В.; Вакулюк, П.В.; Бурбан, А.Ф. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Розроблено метод модифікування поверхні флуоровмісних мембран шляхом УФ-ініційованої прищепленої полімеризації N-вінілпіролідону. Досліджено транспортні та функціональні характеристики мембран залежно від параметрів модифікування (ступеня та тривалості прищеплення, концентрації мономера та ініціатора). За допомогою методу ІЧ-спектроскопії підтверджено хімічне прищеплення полівінілпіролідону до поверхні флуоровмісних мембран. Разработан метод модификации поверхности флуоросодержащих мембран путем УФ-инициированной привитой полимеризации N-винилпирролидона. Исследованы транспортные и функциональные характеристики мембран в зависимости от параметров модификации (степени и длительности прививания, концентрации мономера и инициатора). Методом ИК-спектроскопии подтверждена химическая прививка ПВП к поверхности флуоросодержащих мембран. The method of surface modification of fluorine-containing membranes by UV-induced graft polymerization of N-vinyl-2-pyrroldinone was developed. Transport and functional characteristics of membranes are explored depending on the parameters of modification (degree and duration of grafting, concentration of monomer and initiator). The chemical grafting of PVP to the surface of fluorinecontaining membranes was confirmed by the method of IR-spectroscopy.