Дума в контексті фольклористичних, літературознавчих та лінгвістичних досліджень - Берегова, Н. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті дано загальну характеристику української думи, простежено історію
зацікавлень нею в науковій думці (українській, російській, польській тощо), окреслено
основні перспективи лінгвістичного дослідження, зокрема лексичної репрезентації
цього жанру .