Семантична структура лексичного значення дендронімів і моделі їх дефініцій (На матеріалі “Словника української мови” в 11-ти томах) - Лісничий, Д. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У дослідженні визначено семантичну структуру лексичного значення 317-ти
дендронімів зі ―Словника української мови‖ в 11-ти томах (СУМ), проаналізовано 10
інтегральних і 91 диференційну семи, що характеризують усю деревну рослину та її
частини (стовбур і деревину, кору, крону, гілки та пагони, кореневу систему, листя,
квітки, плоди та насіння). У прийомах визначення дендронімів у сучасних тлумачних
словниках відобразилася троїста належність назв деревних рослин: до системи
загальновживаної лексики (власне лінгвістичний фактор), до ботанічної термінології
та класифікації, а також до агрономічної класифікації, підказаної господарським
досвідом людини (екстралінгвістичні фактори).