Еліпсис як спосіб скорочення компонентного складу фразем-інновацій у мові сучасної української періодики - Пашинська, Л. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті йдеться про один із способів структурної трансформації фразем-
інновацій, використовуваний у мові публіцистики кінця XX– поч. XXI століть, – еліпсис. На самостійно зібраному матеріалі простежено всі можливі зміни в компонентному складі нових фразем, проаналізовано три види контекстуального еліпсування – скорочення, стиснення та конверсію.