Особливості локалізації програмного забезпечення українською мовою - Бондарчук, Л. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті актуалізовано проблему українізації програмного забезпечення в Україні,
проаналізовано її передумови, розглянуто основні термінопоняття цього напряму
лінгвістичного дослідження. Відзначено, що основними системами і способами
адаптації української мови в міжнародне комп'ютерне середовище є транслітерація,
транскрипція й спеціальні програми трансліту.