Поняттєве поле “священного часу” в мовній картині світу - Мацьків, П. (Лексикографічний бюлетень, 2007)
У статті розглядається поняттєве поле «священного часу» в діахронному аспекті, з’ясовується внутрішня форма номенів, проводиться їх компонентний аналіз, а також описано словотвірні деривати аналізованих слів, простежено процес входження мовних знаків у мовну картину світу.