Процеси нормалізації в українській та білоруській термінології в 20 – 30-х рр. XX ст.: пуристичний досвід - Скопненко, О. (Лексикографічний бюлетень, 2007)
У статті розглянуто деякі підходи українських і білоруських пуристів до
вироблення літературної мови у 20 – 30-х рр. ХХ ст. На прикладі
лексикографічного матеріалу простежено долю здобутків двох пуристичних
шкіл у літературних мовах після реформ 1933 р.