Відкриття й осмислення мовленнєвої сфери – шлях до пізнання світу (наукові концепції І. Франка) - Товстенко, В. (Лексикографічний бюлетень, 2007)
У статті проаналізовано науково-методологічну концепцію І.Франка
щодо наукової мови, подано критерії творення терміна та його місце у лексичній системі національної мови. Подано комплексний аналіз таких праць І. Франка: "В наймах у сусідів", "З поля нашої науки", "Сила податкова Галичини", "Фінансове положення Галичини" та ін. Проаналізована діяльність І. Франка як мовознавця, економіста та математика.