Граматичні та лексичні особливості вираження дієслівної метафори в поетичних текстах Івана Драча - Тиха, Л. (Лексикографічний бюлетень, 2007)
У статті розглянуто лексичну й синтаксичну структуру дієслівної
метафори як ознаку лінгвопоетики Івана Драча. Йдеться про розширену
лексичну сполучуваність дієслів кипіти, горіти, палахкотіти, цвісти, що
виконують функцію семантичних центрів індивідуальних авторських
метафор.