Фразеологічні одиниці з соматичним компонентом на позначення поняття «влада» в політичному дискурсі (на матеріалі ЗМІ кінця ХХ – початку ХХІ ст.) - Андрейченко, О. (Лексикографічний бюлетень, 2008)
У статті проаналізовано семантико-стилістичну роль ФО з соматичним
компонентом у жанрі політичної дискусії. Доведено, що вживання ФО із
соматичним компонентом у текстах політичного дискурсу пов’язане з
додатковими конотаціями, які розширюють загальномовне значення ФО,
зокрема фразеологічна репрезентація поняття «влада» пов’язана із
вербальною агресією, спрямованою на дискредитацію політичного опонента.