Діелектричні властивості та провідність гібридних органо-неорганічних систем на основі поліропіленгліколю та поліедральних силсесквіоксанів - Фоменко, А.А.; Гуменна, М.А.; Клименко, Н.С.; Шевченко, В.В.; Клепко, В.В. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
За допомогою методу діелектричної релаксаційної спектроскопії проведено дослідження релаксаційних процесів і провідності органо-неорганічних композитів на основі поліпропіленгліколю та поліедральних силсесквіоксанів (ПОСС). Показано, що рівні провідності систем на основі ПОСС істотно залежать від долі йоногенних груп і вмісту неорганічної фази. Виявлено, що провідність постійного струму має екстремальну залежність від складу органо-неорганічних гібридних систем на основі ПОСС. С помощью метода диэлектрической релаксационной спектроскопии проведено исследование релаксационных процессов и проводимости органо-неорганических композитов на основе полипропиленгликоля и полиэдральных силсесквиоксанов (ПОСС). Показано, что уровни проводимости систем на основе ПОСС существенно зависят от количества ионогенных групп и содержания неорганической фазы. Обнаружено, что проводимость постоянного тока имеет экстремальную зависимость от состава органо-неорганических гибридных систем на основе ПОСС. The relaxation processes and conductivity of organic-inorganic systems based on polypropylene glycol and polyhedral silsesquioxane (POSS) were studied using dielectric relaxation spectroscopy. It is shown that the levels of conductivity of the systems based on POSS substantially depend on the amount of ion groups and content of inorganic phase. It is discovered that conductivity of direct current has extreme dependence on composition of organic-inorganic hybrid systems based on POSS.