Офіційно-ділова лексика: традиції вивчення - Тименко, Л. (Лексикографічний бюлетень, 2010)
У статті визначено роль і значення одного з етапів (1917 – поч.
1930-х рр.) у становленні й розвитку офіційно-ділової лексики та її вплив на
еволюцію ділового словника української мови. Також проведено
семантичний аналіз тлумачення лексичних одиниць ділового змісту в
лексикографічних виданнях кінця ХІХ – поч. ХХ століття.
Ключові слова: лексика, лексико-семантичні зміни, офіційно-
діловий стиль. In the article certain role and one value from the stages (1917 – 1930th)
of development of official-business vocabulary and its influence to the evolution
of business dictionary of Ukrainian. Semantic interpretation of interpretation of
lexical units of business maintenance is conducted in lexicographic editions of
end ХІХ–ХХ centuries.
Keywords: vocabulary, leksiko-semanticheskie changes, officialbusiness
style.