Принципи укладання історичного словника запозиченої лексики на матеріалі північноукраїнських пам’яток XVI – XVII ст. - Титаренко, В. (Лексикографічний бюлетень, 2010)
У статті обґрунтовано актуальність і схарактеризовано загальні
засади створення історичного словника запозиченої лексики.
Проілюстровано лексичний матеріал, який увійде до описуваної
лексикографічної праці.
Ключові слова: запозичення, історичне джерело та етимологічне
джерело лексеми, реєстрове слово, паспортизація, засади укладання
словника. In the article the actuality and general principles of creation of historical
dictionary of the borrowed vocabulary are described. Lexical material which will
enter in a of the borrowed vocabulary.
Keywords: borrowing, historical source of word, etymologic source of
word, passportization, dictionary compiling principles, vocabulary unit.