Очистка жидких радиоактивных отходов от урана реагентной ультрафильтрацией - Руденко, Л.И.; Гуменная, А.А.; Хан, В.Е.; Джужа, О.В.; Вортман, М.Я.; Шевчук, А.В.; Клименко, Н.С.; Шевченко, В.В. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Изучена реагентная ультрафильтрация модельных водных растворов и жидких радиоактивных отходов для выделения урана. По своим свойствам синтезированные фосфорсодержащие олигомеры являются высокоселективными агентами и находятся на уровне известного полиэтиленимина, использующегося для выделения ионов урана. Вивчена реагентна ультрафільтрація модельних водних розчинів і рідких радіоактивних відходів для видалення урану. За своїми властивостями синтезовані нами фосфоровмісні олігомери – високоселективні агенти і знаходяться на рівні відомого поліетиленіміну, який використовується для видалення йонів урану. Reagent ultrafiltration of model aqueous solution and liquid radioactive waste from allocation of uranium is investigated. On the properties synthesized by us phosphorus containing oligomers are high-selective agents and are at the level of known polietilenimine, uranium used for the selection of ions.